Clinic aan Hockeydames 1 van Upward!

Op dinsdag 9 februari gaf ik een kickboksclinic aan de dames van het 1e van de hockeyclub Upward. De trainer had gebeld en wilde weten of ik bereid was een kickbokstraining te geven. Natuurlijk wilde ik dat! Hij vroeg of ik zowel het fyieke als het mentale deel wilde behandelen tijdens de clinic.

Het viel me op dat de meiden ontzettend gemotiveerd aan het werk gingen. En ik zag behoorlijk wat talent in de groep. Ik heb in mijn les zoveel mogelijk laten zien van mijn sportachtergrond (kickboksen en boksen) en geprobeerd onze sporten aan elkaar te linken en daarbij een duidelijke uitleg te geven. Daarmee bedoel ik dat ik de dames oefeningen heb laten doen waar ze op het hockeyveld ook wat aan hebben. (veel explosieve oefeningen).

Aan het einde van de les heb ik de dames met elkaar laten sparren. Ik was verbaasd over het enthousiasme en over hun doorzettingsvermogen. De laatste 10 minuten heb ik een mentale oefening met ze gedaan, waarbij ademhaling en focus centraal staan.

Zowel de trainer als de meiden waren enorm enthousiast en dat is de reden waarom ik vandaag 16 februari weer een clinic voor de meiden mag verzorgen. Ik kijk er weer naar uit!

Tot vanavond,

Krista

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s