About me

Ik ben Krista Fleming, geboren in Westervoort op 13 februari in het jaar van de draak, 1976.

In mijn jonge jaren deed ik dagelijks aan voetballen, paardrijden en fietsen. Ik was meer buiten dan binnen. Ik leefde van de lucht zei mijn moeder altijd. Het buiten in beweging zijn, doe ik nog steeds. Ik ben opgegroeid in Westervoort met een oudere broer Marc en een jongere zus Martine.

Ik wilde ook leren voetballen omdat mijn broer en mijn vader dat ook deden. Ik vond het geweldig met de mannen. Met mijn zus ging ik samen naar de pony’s. We hadden het geluk dat we iedere dag op de boerderij van Fie en Geert mochten rijden. Uiteraard moesten daarvoor wel de stallen uitmesten en de pony’s goed verzorgen. Ik zeg weleens dat ik toen al mijn spierballen heb gekregen van het harde werken en de sterke pony’s die ons soms meesleurden over de dijk. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 6 jaar oud was. Ik vond dat toen erg lastig maar ik had er ook begrip voor. Mijn ouders waren niet voor elkaar gemaakt, dat was duidelijk. Mijn vader hertrouwde erg snel in mijn beleving met een lieve jonge Duitse vrouw. Jaren later kreeg ik een lieve halfbroer genaamd Florian.

Mijn eerste twee jaar op de Middelbare school waren erg zwaar voor mij. Ik begon op Mavo Havo Presikhaaf maar ik viel enorm buiten de groep. Ik was alleen maar met voetballen en de pony’s bezig. Ik had kort haar, geen merkkleding en ik haalde hoge cijfers. Nou, ik weet nog precies de dag dat mijn fiets hoog in het fietsenhok aan het plafond was gehangen. Toen ik het eindelijk thuis vertelde was mijn moeder razend! We besloten naar het Thomas a Kempis College te gaan. Dat wilde ik sowieso al. Toen ik daar in het tweede jaar instroomde had ik een boel lesstof in te halen, maar ik ging er vol voor. Ook dat jaar viel zwaar. Ik werd enorm buiten gesloten door de groep meiden die ook uit Westervoort kwamen. Ik kwam regelmatig met weggeveegde tranen thuis, maar ik liet het niemand merken. Alleen de pony’s en onze lieve huisdieren wisten het. Ik was stoer en vastberaden. Ik voelde diep van binnen dat het niet aan mij lag. Ik voelde toen al mijn innerlijke kracht. In het derde jaar draaide alles om. Ik werd ineens populair en kwam zelfs in de toen bekende dansvereniging “De Tomaat”. Die omslag deed veel met me. Ik weet het nog als de dag van gisteren.

Ik heb op het Thomas a Kempis College mijn Havo diploma behaald. Daarna heb ik mijn MBO plus opleiding (versneld) behaald om vervolgens versneld mijn HBO P&O (1e & 2e jaar in 1 jaar) te halen. Inmiddels trainde ik al een tijdje kickboksen (2000) en had ik stiekem al een droom.

In 2001 besloot ik alleen op wereldreis te gaan. Ik kocht een ticket naar Australie en vertrok in April. Deze prachtige reis heeft me nog dichter bij mezelf gebracht. Ik besloot daar, ik ga mijn dromen nastreven. Ik ga ervoor en niemand kan me nog tegenhouden.

Na het behalen van mijn HBO diploma in 2002 ben ik mijn droom om professioneel kickbokser te worden gaan naleven. Ik heb nog twee jaar Psychologie gestudeerd in Nijmegen maar naarmate ik verder kwam met topsport kon ik het niet meer combineren.

Na vier jaar kei hard trainen in samenwerking met trainer Fred Roijers werd ik op 30 jarige leeftijd Nederlands kampioen kickboksen in 2006. Ik won op KO tegen Jannie Smidt. Slechts twee maanden later werd ik Europees kampioen kickboksen in Londen. Ik werd op vakantie gebeld om in te vallen. Ik besloot ervoor te gaan. Ik vocht tegen de huidige wereldkampioene Rebecca Donnely in Londen. Het waren 5 hele rondes en ik won op punten. Achteraf was dit mijn mooiste partij. Na de wedstrijd ging de hele zaal staan en bleef klappen. Ik voelde me echt een held die dag. Wat een ervaring. Iedereen wilde handtekeningen en op de foto. Ik wist niet wat me overkwam.

Het jaar daarna in 2007 werd ik wereldkampioene in de 57,15 kilo WFCA tegen Bernice Alldiss. Het was een zware pot van 5 ronden van 3 ronden. Ik scoorde voornamelijk met mijn lowkicks. Bernice vond dat zij gewonnen had. Daar waren onze Nederlandse scheidsrechters het niet mee eens. Bernice was thais getraind en dacht dat haar trappen, die ik met mijn elleboog of been blokkeerde wel telden. De regels bij de WFCA zijn anders dan die in Thailand zijn. Ze had dat natuurlijk vooraf kunnen doornemen en trainen, maar dat had ze niet gedaan. Daarbij kwam ook dat ze ruim 4 kilo zwaarder was. Op de weegschaal de dag voor de wedstrijd zat ze al 2 kilo boven het afgesproken gewicht. Dat mag niet, maar ze wist dat ik het sowieso zou doen. Dat is een dag later zeker 2 kilo erbij. Zeker gezien ze helemaal droog getraind was. Dit allemaal bij elkaar maakt dat ik geen prettige ervaring had die dag en dat terwijl ik wereldkampioen was geworden. Ik heb daardoor ook de beste herinnering aan mijn Europees Kampioenschap.

Toen ik een knie blessure opliep met kickboksen en even niet kon trappen, besloot ik te gaan boksen bij bondscoach Hennie van Bemmel in Apeldoorn. Ik vond het boksen zo leuk, dat ik ook met het boksen een aantal wedstrijden op het hoogste niveau heb meegedraaid. Door mijn leeftijd maar vooral door mijn grote wens om moeder te worden, heb ik mijn topsportcarrière beëindigd in 2010. Mijn droom kwam uit in 2011, want Roann Roijers werd geboren op 28-08-2011.

Mijn levensreis heeft me gevormd tot wie ik nu ben en dat is zoveel meer dan wereldkampioen. Van gepest meisje op de middelbare school tot een maand leven in de Oegandese jungle. Van wereldreizen door onder andere Azië tot opleidingen tot docent weerbaarheid en lichaamsgerichte trauma therapeut (SE).

Als CEO van KF Action en inmiddels ook lichaamsgerichte traumatherapeut begeleid ik samen met mijn team jongeren & volwassenen zowel individueel als in groepsverband om de kracht in zichzelf te ontdekken.

Ik ben sinds 2019 docent weerbaarheid op het Thomas a Kempis college, mijn middelbare school. Met regelmaat word ik ingevlogen om klassen en (docenten) teams te helpen weer in verbintenis met elkaar te komen.

Ik geef heel graag een inspiratie talk en een fysieke workshop aan bedrijven, teams, afdelingen en sportteams. Het is echt mijn passie om te inspireren en te motiveren.

Het is mijn missie om mensen te helpen in hun kracht te komen en hun droom te realiseren.

Ik ben er voor een ieder die wenst geholpen te worden.

“Als ik mijn dromen kan laten uitkomen dan kan jij het ook!”

“Never give up on your dreams”

Wil jij met jouw team een workshop beleven? Of wil jij een individuele sessie met mij ervaren? Stuur me dan een mailtje of bel me!

Nevergiveuponyourdreams@kristafleming.com

06-17092833

Liefs Krista