Artikel in de Arnhemse Koerier “Gepest op school”

ARNHEM – Sinds maart 2010 geeft Krista Fleming weerbaarheidscursussen aan kinderen en aan volwassenen. Haar eerste groep meiden (van 10-14 jaar) heeft hun eindpresentatie gedaan.

Het was een zeer bijzondere dag voor de enthousiaste meiden want vandaag kregen ze een officiële fotoshoot. De dag begon met visagie en styling verricht door twee echte visagistes en daarna werden ze in verschillende posities gefotografeerd. En aan het einde van de dag presenteerden ze zichzelf aan alle ouders van de kinderen uit de groep. In hun presentatie vertelden ze waarom ze met de cursus waren begonnen en wat ze tijdens de cursus hadden geleerd en hoe dat in de praktijk heeft uitgepakt.

De meiden zien er erg gelukkig uit en stralen enorm! Je kunt je afvragen waarom deze meiden een weerbaarheidscursus volgen. Al gauw wordt duidelijk waarom. Ze worden of werden gepest op school. Het eerste wat in je opkomt ‘huh deze knappe meiden?’. “Ja juist deze meiden hebben het moeilijk op school” verteld Krista. “Deze meiden zijn zo bijzonder en zo sterk om zichzelf te blijven dat ze vaak daardoor worden gepest. Hetgeen waar je als volwassenen juist om geprezen wordt” lacht Krista. “ I have been there” zegt Krista met een glimlach op haar gezicht”. “Maar vandaag zijn we hier om deze bijzondere meiden te laten stralen en om ze te laten voelen dat ze bijzonder zijn zoals ze zijn” zegt Krista.

Na een 10 intensieve lessen voelen de meiden zich een stuk sterker in hun schoenen staan. Ik durf nu veel makkelijker nee te zeggen”, vertelt Jamie. “Vooral het met elkaar praten over wat we meemaken vind ik erg fijn”, zegt Britt. “We zijn met vier meiden gestart en het voelt als goede vriendinnen nu”, roept Giselle.

De presentatie van de meiden verloopt erg goed. Ze zijn zenuwachtig, al twee dagen, maar het ziet eruit alsof ze dit al jaren doen. De ouders zitten op een bankje in de kickboksring en luisteren aandachtig. De meiden komen binnen op het nummer van Alicia Keys “Superwoman” . Krista doet de inleiding en dan nemen de meiden het woord over. Ze vertellen voor de groep waarom ze de cursus zijn gaan doen en wat ze hebben geleerd in de afgelopen 9 lessen. Aan het einde van de presentaties mogen de ouders alles vragen wat ze willen weten over de cursus. De meiden antwoorden op de vragen. Krista is trots en laat dat ook aan iedereen weten. De meiden zijn klaar en met een glimlach op hun gezicht verlaten ze met hun ouders de sportschool.

Voor het originele artikel klik hier Gepest op school, Arnhemse koerier 6 juli 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s