Voor de 2e keer in de Viva 400!

GetAttachment

Ik ben trots!
Want ik sta voor de 2e keer in de Viva 400 succesvolste vrouwen van Nederland. En dit keer sta ik niet bij de afdeling sport! Ik ben namelijk ambassadrise geworden van het Jane Goodall Instituut Nederland afgelopen jaar!

Daarnaast heb ik met mijn zus Martine en met een aantal anderen (o.a. met een paar deelnemers van het tv-programma Geboren Leiders) een groot “Goede Doel” evenement opgezet in Arnhem (genaamd “Scoren voor Oeganda””). De opbrengsten van het evenement gaan naar het Bwindi Hospital in Oeganda. Dat is het ziekenhuis dat wij hebben bezocht tijdens onze trip door de Jungle.

Diner Viva 400
Alle vrouwen waren uitgenodigd voor het diner op donderdagavond in Amsterdam. Ik was vorig jaar al geweest en dat was voor mij een groot succes. Het is heel leuk om te praten met vrouwen die een passie hebben. Je kunt het zien en ruiken en dat spreekt me enorm aan. Het maakt niet uit wat ze doen, je kunt er altijd van leren en je voelt dat je dezelfde drive hebt. Het zijn allemaal vrouwen die er helemaal voor gaan, ze zijn sterk, gedreven en gefocussed. Ik voel me dan als een vis in het water. Vanzelfsprekendheid kennen ze niet en dat maakt het verschil. Het zijn in mijn ogen allemaal kampioenen.

Ik ben dankbaar dat ik in onze maatschappij ben opgegroeid, met al onze luxe, met al onze keuzemogelijkheden, want wij mogen en kunnen alles. Daarom ben ik gevallen voor Africa. Het land van de apartheid, het land van de verschillen tussen rijk en arm, het land van de verschillen tussen man en vrouw en het land waar de natuur een bron van inkomsten is geworden waardoor onze nauwst nog levende verwanten van de mens uitsterven, namelijk de chimpansees!

Op zo’n avond besef ik me meer en meer dat wij het verschil kunnen maken. Alle mensen, man of vrouw, kunnen hun status of positie gebruiken om deze wereld een nog mooiere plek te maken, zodat het ook leefbaar blijft voor alles dat leeft of dat hoort te leven, want…………

Ieder individu is de moeite waard.
Ieder individu heeft een rol te spelen.
Ieder individu kan een verandering tot stand brengen.

Viva 400 bedankt!

Liefs Krista

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s