Start cursus Assistent Leraar Vechtsporten

Vandaag, 1 november 2009, is de cursus Assistent Leraar Vechtsporten gestart! De cursus beslaat 6 zondagen van 10.00 tot 16.00.

Er zijn in totaal 14 gemotiveerde leerlingen uit Arnhem en omgeving die zich hebben opgegeven voor deze cursus. Ik zal een groot deel van cursus geven (theorie en praktijk). Fred Roijers zal drie van de 6 dagen aanwezig zijn en zijn praktijkkennis met de leerlingen uitwisselen. Het examen bestaat uit een praktijkopdracht.

Ik heb de mogelijkheid gekregen om deze cursus aan te bieden omdat onze sportschool meedoet met het Tijd voor Vechtsport programma.

Tijd voor vechtsport
Tijd voor Vechtsport is een vijfjarig programma (2006 – 2010) van de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie (KNKF) in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het programma benut de specifieke kenmerken van sporten – zoals gewichtheffen, worstelen, powerliften, sumo-worstelen, touwtrekken, bodybuilding, fitness, taekwondo, karate, boksen, Thai-boksen, mixed-martial arts en aanverwante sporten – voor integratie en persoonlijke ontwikkeling van allochtone jeugd. Dit gebeurt door het creëren van ontmoetingen tussen allochtone en autochtone jeugd in de sport, en het erbij betrekken van ouders. http://www.tijdvoorvechtsport.nl

Honderd projecten in elf gemeenten
Aan Tijd voor Vechtsport nemen de volgende gemeenten deel: Amsterdam, Zaanstad, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Tilburg, Utrecht, Enschede, Arnhem en Nijmegen. Het is de bedoeling dat in deze gemeenten honderd projecten starten in 2007. De projecten hebben een looptijd van minimaal drie jaar. Een team van vijf regionale consultants begeleidt, adviseert en ondersteunt de deelnemers. Verderop vindt u een aantal voorbeelden van projecten.

Doelstelling Tijd voor Vechtsport
Via de projecten wil de KNKF bereiken dat meer allochtone jongeren deelnemen aan vecht- en krachtsport (participatie) en voorkomen dat zij (verder) geïsoleerd raken in onze samenleving (preventie). Daarnaast zullen een aantal zorgprojecten zich specifiek richten op de vermindering van problematisch agressief gedrag onder allochtone jeugd. Concrete doelstellingen zijn:

• 2000 nieuwe allochtone vecht- en krachtsporters, die de sport in georganiseerd verenigingsverband beoefenen;
• bevorderen van integratie van allochtone jeugd;
• vergroten van weerbaarheid en gevoel van zelfcompetentie bij allochtone jeugd;
• verminderen van problematisch agressief gedrag bij allochtone jeugd;
• verbeteren van het imago van vecht- en krachtsport en de maatschappelijke meerwaarde ervan promoten.

De eerste dag was voor mij al een groot succes! Het is ontzettend leuk om met gemotiveerde jongeren te werken die dezelfde passie delen!

Tot volgende week,

Liefs Krista

2 gedachtes over “Start cursus Assistent Leraar Vechtsporten

  1. UpsepeReicase-online 11 december 2009 / 8:14 pm

    veel geleerd

  2. Najim Achbali 9 februari 2010 / 2:32 pm

    Goed initiatief, ik wil graag deelnemen de volgende x, maakt het uit hoeveel ervaring je hebt?Ik heb aan Kuroi ryu Ninjitsu gedaan bij Sensei Arie van den Akker in Groningen Kurokumo Bushido Academy. Maar heb niet veel boks of kickboks ervaring.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s