Messenger of Peace Jane Goodall bezoekt Arnhems Vechtsportcentrum

GetAttachment

 Ga naar Kanaal 13 om het nieuwsitem te zien:  http://www.kanaal13.tv/090508.phpanaf  vanaf 6 minuut 40

Primatologe en Messenger of Peace voor de VN, Dr Jane Goodall, zal tijdens haar reis door Nederland een bezoek brengen aan de sportschool van Wereldkampioen -57 kilo kickboxen Krista Fleming. Dit opmerkelijke bezoek komt voort uit het feit dat Krista Fleming naast haar carrière in de vechtsport ook de strijd is aangegaan voor het behoud van de ernstig bedreigde chimpansees.

Op vrijdag 8 mei zal de 75 jarige Jane Goodall ontvangen worden door de Wereldkampioen en een grote groep kinderen voor een clinic zelfverdediging.

Krista Fleming, die momenteel ook te zien is in het NCRV programma “Geboren Leiders”, is een gepassioneerd dierenliefhebber. Na de opnames van het programma in het Oost-Afrikaanse land Oeganda besloot Fleming dat zij haar succes wilde gebruiken voor het behoud van chimpansees en hun leefgebied. Doordat Krista Fleming ambassadrice geworden is voor het Jane Goodall Instituut in Nederland kwam het idee van een bezoek aan de sportschool tot stand.

 Jane Goodall bracht 30 jaar in het oerwoud in Tanzania door tijdens haar baanbrekende onderzoek naar de wilde chimpansees. Momenteel reist Goodall 300 dagen per jaar de wereld rond om mensen bewust te maken van de bedreigingen voor de chimps en voor vele andere wilde dieren. Daarbij richt de Britse biologe zich op veel meer dan de dieren alleen. Haar belangrijkste boodschap is: “Ieder individu telt en ieder individu kan een verandering teweeg brengen.” De projecten van het Jane Goodall Instituut zijn erop gericht om de problemen bij hun oorsprong aan te pakken. Daarom wordt er veel samengewerkt met de lokale bevolking. Door samen met de Afrikaanse bevolking te werken aan landbouw, gezondheidszorg en onderwijs kan er gezorgd worden dat mensen niet terug hoeven te vallen op de natuurlijke hulpbronnen die te vinden zijn in het leefgebied van de chimpansees.

 Jane Goodall:“Alles wat wij op deze wereld doen heeft invloed, alles is met elkaar verbonden. Daarom moeten wij de apathie doorbreken en zelf het initiatief nemen om iets te betekenen in onze eigen leefomgeving.”

Krista Fleming levert haar bijdrage door jongeren te stimuleren om te sporten en gezond te leven. Ook het verantwoord omgaan met de vechtsport is een belangrijk element in haar trainingen. 

 Het bezoek van Jane Goodall aan de training van Krista Fleming zal plaatsvinden op vrijdagmiddag  8 mei om 14.30 op de Klarendaalseweg 193 te Arnhem.

Voor meer informatie:

Diederik Visser, Jane Goodall Instituut Nederland

Tel 0612614164 Email: diederik@janegoodall.nl

www.janegoodall.com of www.janegoodall.nl

Dr. Jabe Goodall in onze dojo Kickboxing Arnhem
Dr. Jane Goodall in onze dojo Kickboxing Arnhem
Jane Goodall aan het woord in onze dojo
Jane Goodall aan het woord in onze dojo
Jane die de kinderen laat zien hoe chimpansees elkaar kietelen, net zoals mensen dat doen.
Jane die mij kietelt, net zoals de chimps dat doen en precies hetzelfde zoals wij, mensen, dat ook doen.

 

Met mijn Kickboxing Kids, Luitzen en Jane Goodall
Met mijn Kickboxing Kids, Luitzen en Jane Goodall
Familie en vrienden. Martine, Daan en Mark van links naar rechts
Familie en vrienden. Martine, Daan en Mark van links naar rechts.
Kinderen die aandachtig luisteren Jane Goodall
Kinderen die aandachtig luisteren Jane Goodall
met jane en j.van hooff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s