Artikel Gelderlander 2 september

Fleming op de weg terug van blessure

 

dinsdag 02 september 2008 | 03:31 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 02 september 2008 | 09:36

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
Bernise Aldiss. Beiden komen uit voor Keddles Gym uit Londen.Archieffoto Cor Bekink
Archieffoto Cor Bekink

 ARNHEM – Krista Fleming uit Arnhem traint weer volledig. De wereldkampioene kickboksen kampte lange tijd met een knie- en rugblessure. In de zomer heeft ze weken niets kunnen doen.

“Ik had al langere tijd last van mijn knie en rug, maar ik ben gewoon doorgegaan. Dat was niet zo verstandig.”

Fleming vocht op 31 mei in Suriname tegen Maria Verheyen. Ze verloor op punten. “Ik wilde die partij niet afzeggen. Zo zit ik niet in elkaar. Gevolg is wel dat mijn blessures erger werden. Na die partij besloot ik dan ook om volledige rust te nemen.”

Tot half juli deed Fleming niets. Daarna begon ze met boksen. “Om mijn knie te ontlasten en omdat ik boksen leuk vind. Ik train nu tweemaal in de week bij bokstrainer Henny van Bemmel in Apeldoorn. Ik wil heel graag de ring in. Maar dan moet Henny het er uiteraard wel mee eens zijn.”

Fleming maakt op 25 november haar rentree in Hong Kong. Daar vecht ze tegen de Chinese kampioene Joey Lee. “Ze heeft mij uitgedaagd en ik ben niet te beroerd op haar verzoek in te gaan.”

In Hong Kong wordt uitgekeken naar de partij. “Het gevecht wordt daar behoorlijk groot gemaakt. Ik word een paar dagen van tevoren in Hong Kong verwacht. Ook is er een grote persconferentie. Ik vind het prima. Ik ben niet snel van slag.”

Fleming bereidt zich optimaal voor, maar moet haar aandacht verdelen. “Ik geef les in Arnhem en ben sinds dinsdag ook docente op het ROC in Amsterdam. Ik geef daar drie uur in de week les aan leerlingen met de specialisatie kickboksen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s