Foto’s en interviews in kranten,tijdschriften, radio en voor tv

 

 

ARNHEMSE MEISJES

 

In de maanden oktober en november kunt u de foto-expositie Arnhemse meisjes bewonderen aan de wanden van het Arnhemse Cafe Meijers. Er zijn voor deze expositie 10 bekende Arnhemse meiden gefotografeerd, waaronder de actrices Kiki Classen en Margreet Blanken, Kickbokster Krista fleming en televisiepresentatrice Petra Engelfriet.

 

Cafe Meijers

Beekstraat 1

Arnhem

 

 

SMOOTH SURFACES AND BROKEN CHAIRS

 

In smooth surfaces and broken chairs toont Lisa Vieten haar werk. Zij laat enkele films en fotowerken zien waarin zij situaties ensceneert die zij ontdoet van hun gebruikelijke functioneren. Hiermee focust zij op het fragiele evenwicht dat wij in ons dagelijkse samenleven proberen te bewaren. Maar hoe bevreemdend de situaties ook zijn en hoezeer ze ook wringen met de realiteit; het zijn altijd situaties die ingebed zijn in het voor ons bekende….

 

Fred Royers (voormalig Wereldkampioen Kickboksen) en Krista Fleming (Europees Kampioene) worden in een van deze films getoond tijdens een zware sparringsessie.

 

De expositie duurt van 26-10 t/m 23-11 (ma-vrij 9-17)

Emmastraat 73

6828 HD Arnhem

Kickbokskoningin Krista Fleming werkt aan

weerbaarheid docenten

door Henk Aalbers. vrijdag 11 april 2008 | 03:44 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 11 april 2008 | 14:14

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
 
VELP – Je denkt niet meteen aan lollige tikspelletjes bij een workshop onder leiding van een wereldkampioene kickboksen. Toch stonden die gistermiddag op het programma. Sterker nog: er werd nauwelijks gekickbokst.

Wereldkampioene Krista Fleming (32) verzorgde de workshop weerbaarheid voor docenten en andere personeel van ROC A12 in Velp. Het was een van de onderdelen van een studiemiddag over veiligheid.

De wereldkampioene – oud-studente van ROC A12 – begon met zich kwetsbaar op te stellen. “Ik ben veel gepest op de havo”, zei ze. Dat ze nu zo lekker in haar vel zit, komt volgens haar doordat ze op haar vijfentwintigste heeft gekozen voor wat ze echt leuk vindt: topsport. “Ik krijg nu felicitatiemailtjes van de mensen door wie ik toen werd gepest.”

Tip van Krista voor de workshopdeelnemers: doe wat je het liefste doet en zeg niet te snel ‘ja maar’.

Voordat de workshoppers zich fysiek moesten inspannen werd er eerst even goed gepraat over weerbaarheid. Een docent vertelde hoe hij eens twee vechtende leerlingen uit elkaar had weten te krijgen zonder zijn handen te gebruiken. Een collega van hem vertelde een nog heftiger verhaal over een gewapende roofoverval waarvan zij en haar echtgenoot het slachtoffer waren. De groep werd er stil van. En Krista had – begrijpelijk – geen kant en klare gedragscode bij de hand.

Weerbaarheid heeft volgens de wereldkampioene veel componenten. Het heeft te maken met ‘in balans zijn’, met stemgebruik, met lekker zitten, met oogcontact, met zelfvertrouwen. Dat zelfvertrouwen konden de deelnemers tonen in een ja-nee-oefening. Wandelend door de zaal moest een deel van de groep overtuigd ‘ja’ zeggen, terwijl een ander deel juist stellig ‘nee’ moest roepen.

“Oogcontact zoeken!”, zei Krista.

Na een paar tikspelletjes om het reactievermogen te testen, kregen de deelnemers de opdracht in een kring te staan. Krista ging in het midden staan. Opdracht aan de groep: hou me tegen als ik probeer te ontsnappen. Het lukte de groep. “Heel goed samengewerkt!”, complimenteert de wereldkampioene.

En dan: “Zullen we nog even trappen?” Met veel enthousiasme gingen tweetallen aan de slag. De een hield het kussen vast, de ander trapte en bokste er tegenaan.

De reacties (‘één woord!’) achteraf waren zee positief: ‘geweldig’, ‘lekker’, ‘verrassend’, ‘ontspannend’ werd er geroepen. Eén docent zei wat beteuterd: ‘pijnlijk’. Hij moest met een spierblessure voortijdig naar de kant.

 

 

Dinsdag 28 november Radio Caz

Bron: www.caz.nl

 

Donderdag 24 augustus Radio Gelderland

Bron: http://www.omroepgelderland.nl/

 

 

Media  uit De Gelderlander

Ambitieuze Krista Fleming aast op wereldtitel

door Pim Roelofs

Vrijdag, 13 april 2007 – ARNHEM – Krista Fleming uit Arnhem zegt toe te zijn aan een volgende stap in haar carrière. De Nederlands en Europees kampioene kickboksen wil dit jaar nog vechten om de wereldtitel.

 

 

Bovenkant formulier

Gelderland heeft Krista Fleming ontdekt. Het portret van de kickboksster stond onlangs op posters in bushokjes. Fleming was onderdeel van een verkiezingscampagne van de provincie. Leuk, al vond ze het vreemd dat ze voor de opnamen voor een televisiespotje moest hardlopen.“Ik stelde voor om een filmpje in de dojo op te nemen”, vertelt Fleming. “Ik ben tenslotte kickboksster. Maar de opdrachtgever wilde naar de atletiekbaan. De boodschap was mij duidelijk. Ach, ik loop ook graag hard. Ik vind het allemaal best.”

Fleming wil het maximale uit haar sportcarrière halen. Ze is bezeten van sport. Af en toe op het ziekelijke af. “December vorig jaar kon ik een toppartij vechten in Bangkok, op de verjaardag van de koning. Het evenement vond plaats voor het koninklijk paleis. Ik had op dat moment een blessure aan mijn hand, maar ik besloot toch te vechten. Ik wilde zo graag.”

Fleming sloeg in Thailand haar hand in puin. Bijna vier maanden later ondervindt ze nog de gevolgen van haar enthousiasme en onbesuisdheid.

“Ik heb wekenlang maar een hand kunnen gebruiken. Uit onmacht heb ik staan janken op de training. Ik heb een handprotector op maat laten maken. De buitenkant is van teflar, de binnenkant van zacht materiaal. Ik heb er een godsvermogen voor moeten neerleggen, maar wat een uitvinding! Het heeft het genezingsproces goed gedaan.”

Fleming is fullprof, maar kan nauwelijks van haar inkomsten leven. “Ik ben op zoek naar een sponsor die mij structureel voorziet van inkomsten. De aanschaf van een dure handprotector stelt mij voor een probleem. Dat zou toch niet zo moeten zijn?”

 

 

 

 

Krista Fleming wint ondanks gebroken rib

DOOR RONALD WESTER

Maandag, 6 november 2006 – ARNHEM – Europees kampioen Krista Fleming heeft ook haar dertiende partij op rij gewonnen. Na vijf loodzware ronden won de Arnhemse met split – decision.

„Ik ben tevreden met het resultaat van vandaag, maar niet met de partij zelf“, analyseerde Fleming na afloop van de partij in het Enter the Dragon vechtsportgala op Valkenhuizen. „Ik begon te slap, maar dat heb ik vaker. Ik lijk wel een diesel die op gang moet komen. Maar daarnaast ben ik wel heel explosief.“Fleming begon tegen Chaijma Bekhlal inderdaad te slap, maar ook toen was het klasseverschil tussen beide kickboksers al duidelijk. Bekhlal vloog er vanaf het begin ongecontroleerd in. Fleming daarentegen wachtte haar momenten af en sloeg dan toe. Met name de voorwaartse trap en de hoge knie waren meerdere malen succesvol. „En dat verbaasde me nogal“, vervolgde Fleming.

„Vooral die knieën waren echt hard, ik voelde het bij mezelf doordreunen. Maar elke keer kreeg ik weer de kans en die moet je me niet geven.“

Ondanks deze scores wist Fleming dat Bekhlal een lastige tegenstander was. „Ze heeft heel veel ervaring en is een enorme taaie tegenstander. Maar ze mist ook veel en dat ziet de jury ook. Bij mij was bijna alles raak en had het ook impact.“

„Na de eerste twee ronden ging het een stuk beter en wist ik dat ik meer punten scoorde. Dat ik heb gewonnen, verbaasde me dan ook niet, al had mijn trainer Fred Royers niet verwacht dat het met een split-decision zou zijn“, zei Fleming, die niet ongehavend uit de strijd tevoorschijn kwam.

„Ik heb na afloop altijd wel een blessure. Ik heb nu bijna overal last van.“ Fleming begon de partij met een gebroken rib. „Maar ik ga eigenlijk nooit zonder een blessure de ring in en kom er ook nooit zonder blessure uit.“

Toch heeft Fleming wel eens een partij gehad waarvan ze dacht dat ze die ongeschonden uit was gekomen. „Maar toen ik de volgende ochtend opstond, had ik overal last van en kwam ik mijn bed niet uit.“

 

 

 

 

 

 

Krista Fleming neemt rust

Dinsdag, 12 september 2006 – ARNHEM – Kersvers Europees kickbokskampioene Krista Fleming zal op 8 oktober niet in de ring verschijnen tijdens een groot vechtsportgala in de Rijnhal in Arnhem.

De 30-jarige Arnhemse neemt voorlopig rust om voldoende hersteld te zijn voor zware wedstrijden in november en december.Fred Royers, trainer van Krista Fleming: „De partij om de Europese titel (op 21 augustus tegen Rebecca Donelly, red.) heeft Krista veel kracht gekost. Ze heeft ook wat lichte blessures opgelopen. Als ze nu te snel de ring weer in gaat wordt het alleen maar erger. Ook mentaal heeft ze tijd nodig om te herstellen. Zelf wilde Krista in oktober wel boksen, maar als trainer is het mijn taak om pupillen tegen zichzelf in bescherming te nemen.“

De eerstvolgende partij van Fleming is nu naar verwachting op 5 november, ook in Arnhem trouwens. Tegenstander die dag is de Nederlandse Rosalie Berghuis die traint in kickboksland Thailand en daar een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd.

 

 

Fleming wint naast titel ook de harten van Engelsen

Door PIM ROELOFS

Maandag, 21 augustus 2006 – Kickbokser Krista Fleming is Europees kampioene. De Arnhemse won zaterdag in Londen van Rebecca – de tank – Donnelly op punten. Met haar vechtstijl en verschijning won Fleming de harten van de Engelsen. ‘Ik dacht dat je hier alleen op knock out kon winnen, Thank you England’

Kickbokser Krista Fleming in extase na het behalen van de Europese titel in het Engelse Croydon. Op de achtergond rechts: trainer Fred Royers. Foto: Cor Beekink

Direct na het titelgevecht ontving Krista Fleming een staande ovatie. De Arnhemse had in het hol van de leeuw de Engelse wereldkampioen Rebecca Donnelly verslagen. Een Engelsman kwam naar haar toe en vroeg om een handtekening. Hij wilde een krabbel op zijn kickboksbroekje. Fleming gaf geen krimp en signeerde het kledingstuk. Daarna draaide ze zich om in de richting van trainer Fred Royers en balde haar vuist. „Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Dit voelt zo goed.“Croydon – voorstad van Londen – onderhoudt een nauwe band met Arnhem. De stedenband ontstond vlak na de Tweede Wereldoorlog. Londen en Arnhem waren bijna volledig verwoest. Tot op de dag van vandaag reizen elk jaar verschillende scouting- en sportverenigingen van Croydon naar Arnhem en andersom. Een kickbokser hadden de Engelsen echter nog nooit te gast.

Het gevecht van Krista Fleming vond plaats in de Fairfield Halls, een zalencentrum dat erg veel weg heeft van het Arnhemse Rembrandt Theater. Dat een onderdeel van de Fairfield Halls Arnhem Gallery heet, verbaast dan ook niemand van Kickboxing Arnhem, het team waarvoor Fleming uitkomt. Alle bezoekers van de Fairfield Halls zitten op pluche, net als in het Rembrandt Theater.

Het toeval wilde dat de scheidsrechter van Flemings partij, Keith Nathan, een oude bekende is van trainer Fred Royers. Een voordeel was dat niet. Kickbokser Royers vocht in mei 1985 tegen hem en versloeg hem op knock uit in de vierde ronde. Dat Nathan niet wordt geplaagd door wraakgevoelens, bleek tijdens de weging, waar de twee elkaar weer voor het eerst sinds lange tijd zagen. De Engelsman kwam met open armen op Royers aflopen. Tot grote opluchting van Fleming.

Tijdens het wegen zag Fleming haar tegenstander voor het eerst. Rebecca Donnelly leek niet op de vrouw die ze hadden zien vechten op televisie. Donnelly oogde timide, zat alleen en leek geïntimideerd door de verschijning van de langere Fleming. „Het viel me direct op dat ze alleen zat. Ik geef toe dat ik niet bepaald onder de indruk was. Maar indrukken zeggen niets. Het gaat er om wat ze in de ring laat zien. Dan telt alleen het recht van de sterkste“, aldus Fleming.

De voorbereiding verliep voorspoedig voor Fleming. Even leek het erop dat ze niet tijdig een kapper zou vinden. Fleming laat haar haren altijd vlechten voor een wedstrijd. Nicole Hogervorst, haar sparringpartner, zag het gezicht van Fleming vertrekken en besloot actie te ondernemen. Hogervorst sprak een verkoopster van een kledingzaak aan. Die kon toevallig vlechten maken een kwartier later werd het haar van Fleming op een bankje voor de kledingzaak gevlochten.

Fleming deelde haar kleedkamer in de Fairfield Halls met buitenlandse kickboksers. Zij was de enige Nederlander. Het gezelschap bestond vooral uit Thais. Grote kampioenen als Jomhod Kiatidisak, Withayanoi Sitkuanim en Samkor Kiatmontep werden langdurig met olie ingesmeerd. Fleming: „De Engelsen zijn helemaal gek van Thaise vechters. Voor elke wedstrijd voeren de vechters een dansje op en wordt er gebeden. Ook veel Engelsen doen er aan mee.“

Fleming heeft geen Thaise entree. In Croydon kwam ze op met Nederlandse gothic rock van Within Temptation. De eerste twee ronden waren duidelijk voor Fleming. De steeds naar voren lopende Donnelly kreeg veel klappen op het hoofd. Direct na de tweede ronde werd haar linkerwenkbrauw gehecht. „Wat kan die meid een klappen nemen. Ik raakte haar een paar keer vol, maar ze gaf geen krimp. Typisch Engels, die gasten hebben een hoge pijngrens en blijven gaan.“

Donnelly kwam sterk terug in de derde ronde. Ze leek de partij naar zich toe te trekken, maar het was Fleming die in ronde vijf het betere combinatiewerk liet zien.

„Ik weet niet wat ik in de derde ronde had. Ik had geen dipje of zo, maar ik moest toch in de achteruit. In de vierde ronde kreeg ik haar weer onder controle en het slotakkoord in de vijfde ronde was voor mij. Fred zei nog dat ik er rekening mee moest houden dat zij gewonnen had. Het thuisvoordeel zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn. ‘Wel blijven lachen’, zei hij nog, toen ik naar het midden van de ring terugliep voor de prijsuitreiking.“

Fleming kreeg de zege en de kampioensgordel omgehangen. „Het was mijn beste partij. Ik heb de opdracht van mijn trainer perfect uitgevoerd. Donnelly bleef komen en ik draaide steeds snel weg en counterde met een rechtse stoot. Ik heb bijna niet kunnen trappen. Daarvoor was de afstand tussen haar en mij te klein. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar dan val je achterover.“

 

 

Krista Fleming waagt zich in vijandelijk hol

Door LEO HEUS

Zaterdag, 19 augustus 2006 – ARNHEM – Met een uiterst strijdlustige blik in de ogen stapte Krista Fleming vrijdagmorgen om vijf uur in de auto op weg naar Londen. In een groot theater strijdt zij vanavond om de Europese titel kickboksen in de klasse tot 57 kilo.

Titelstrijd of niet, het werk gaat door. In sportschool Kreijtz in Arnhem geeft Krista Fleming les in kickboksen aan jongens en meisjes. ‘Kickboksen is in’. Foto: Jan Wamelink

Kickbokster Krista Fleming oogt volledig fit. „Ik eet en drink alleen maar sport. Op vakantie ga ik duiken, snowboarden, hardlopen, noem maar op.“Precies een maand geleden kwam de Arnhemse professional terug van vakantie. Twee dagen later kreeg ze een telefoontje uit Engeland. „Ze wilden me hebben voor een gevecht om het Europees kampioenschap. Een ander meisje uit Nederland zegde af. Ik zei meteen ‘ja’. De trainer (Fred Royers, red.) zei ook meteen ‘ja, dat moet je doen’. Het is een grote uitdaging, en ik wil gewoon veel bereiken in deze sport.“

Zij bokst vanavond in de Fairfield Hall in de Londense wijk Croydon tegen de Engelse Rebecka Donnely, regerend wereldkampioene. „Ik zit in het bijprogramma van het afscheidsgala van een serie Thaise vechtsporters. Thaiboksen, mét gebruik van de ellebogen. Volgens mij is het een perfect gala. Mijn rivale heeft van alle goede Nederlandse meiden gewonnen. Ik kom in het hol van de leeuw, ik kom om afgeslacht te worden. Je weet niet waar je instapt, misschien gaat het publiek me wel uitfluiten.“

Maar ook: „Ik maak een kans. Je gaat alleen naar Londen als je zeker weet dat de mogelijkheid bestaat dat je wint. Ik zag twee wedstrijden van haar op video, ik weet hoe ze vecht. Over de partij denk ik veel na. Het hele programma zit op mijn chip. Het blijft wel hartstikke eng.“

Haar vakantie tastte de vorm niet aan. „Ik vind trainen heerlijk. Tijdens mijn vakantie trainde ik door, ik liep veel hard. Toen de uitnodiging kwam heb ik er extra hard aan getrokken. Mensen kijken er soms raar tegen aan, maar je moest eens weten hoe intensief vechtsporters met hun sport bezig zijn. Ik train altijd met mannen, daar word je een goede kickbokster van. Sparren met ‘Ray’, Raymond Staring, geeft me zelfvertrouwen.“

Fleming kickbokste slechts elf partijen. Een tegenstandster wil nog wel eens ter elfder ure afzeggen. „Waarom? Ik weet het niet. Die meiden hebben natuurlijk wel gezien dat ik vier heftige knock-outs heb gehad. Daarom ben ik direct op deze uitnodiging ingegaan, want wat moet je anders als kickbokster die naar de top wil maar geen wedstrijden krijgt.“

Zo ontspannen mogelijk brengt zij de laatste uren voor de wedstrijd door. Fleming eergisteren: „Aan rituelen doe ik niet. Ik hoop dat ik aan een lachfilm kan komen, dat werkt goed bij me. Lezen doe ik ook. Naar Londen neem ik In het Maanlicht van Nicci Gerrard mee. En tijdschriften over psychologie. De avond voor de wedstrijd kruip ik het liefst in een groot warm bad.“

Donnely (30) heeft een zwakke plek. Ze eet graag. „Ze zal wel weer net boven de 57 kilo zijn. Maakt niet uit, de partij gaat altijd door. Veel eten maakt je sloom. Het kost kracht als je er veel aan moet doen om af te vallen. Ik zit nu op 56.7 kilogram, mijn natuurlijke gewicht.“

 

 

Fleming moppert na behalen titel

Door PIM ROELOFS

(19.06.06) ARNHEM – Krista Fleming uit Arnhem werd zaterdag Nederlands kampioen kickboksen. Fleming plantte haar knie op de plexus van tegenstandster Jannie Smit, maar was na afloop niet te genieten. „Ik ben te perfectionistisch.“

Krista Fleming scoort met een zogenoemde front kick op het gezicht van Jannie Smit. Foto: Jan Wamelink

De knie van Fleming belandde in de vierde ronde hard op het tere plekje, de plexus, net onder het borstbeen. Daarmee was het titelgevecht over, maar trainer Fred Royers vond tot zijn grote verbazing een woedende en gedesillusioneerde Krista Fleming in de kleedkamer.Ontgoocheld was de Arnhemse omdat zij op het Enter the Dragon gala in de Arnhemse sporthal Valkenhuizen de eerste twee ronden niet had gedomineerd. Royers en trainingsmaatje Nicole Hogervorst wisten Fleming te kalmeren. „Ik ben ook veel te perfectionistisch“, gaf de Arnhemse later toe. „Ik ben Nederlands kampioen en dat is fantastisch.“

Fleming vocht tegen Jannie Smit uit Breda haar elfde wedstrijd. De Arnhemse, uitkomend in de gewichtsklasse tot 57,15 kilo, kwam in de eerste twee ronden inderdaad niet in haar ritme. Vanaf de derde ronde waren de rollen omgekeerd. Fleming scoorde met lage en hoge trappen. In ronde vier schoot haar knie als een komeet vooruit en Smit stortte ter aarde: knock out.

Fleming dacht na afloop nog lang na over haar start. „Wellicht hield ik me onbewust in omdat ik voor het eerst een wedstrijd over vijf ronden vocht. Of misschien was ik bang dat er iets ergs met mij zou gebeuren en dat mijn moeder het zou zien. Ze zat op de tribune. Na verloop van tijd ging ik beter combineren. Ik zag haar gezicht vertrekken op een knie. Dat was voor mij een teken om door te gaan met knieën.“

Fleming vocht al eerder tegen Jannie Smit. Dat was in oktober vorig jaar, tijdens the battle of Arnhem in de Rijnhal. Ook toen verloor Smit. De Bredase was uit op revanche. Was ze vorig jaar hevig teleurgesteld na haar verlies, zaterdag accepteerde ze de nederlaag gelaten. Fleming was de meest complete vechter.

Tot een week geleden verkeerde Fleming in de veronderstelling dat ze tegen Maria Bestebreur zou vechten om de Nederlandse B-titel, maar die partij ging niet door. Fleming weet niet waarom. „Ik krijg regelmatig te maken met afzeggingen. Nu baalde ik helemaal, want ik had super getraind en was topfit. Toen kwam Jannie Smit die om de A-titel tegen mij wilde vechten. Jannie heeft twee keer zo veel partijen op haar naam, maar ik was bereid elke wedstrijd aan te nemen“, aldus Fleming.

Het gala Enter the Dragon verliep succesvol voor de vechters van Kickboxing Arnhem. Naast Fleming wonnen ook Jamsheed Sediki, Haddou Akrim, Wessel Smit, Brahim Azoum en Lex Wybenga. A-vechter Wybenga won de hoofdpartij tegen Gergon van Guy Paret uit België op punten.

Richard Arkema van Budo Vereniging Zuid uit Arnhem en Brian Hordijk van Kickboxing Arnhem konden onverrichter zake naar huis omdat hun tegenstanders zich terugtrokken. Aanleiding vormde de uitslag (onbeslist) van de strijd tussen Karim Aberhane van Arif Gym en Aziz el Maouni. De trainers en vechters van Arif Gym (ook de tegenstanders van Arkema en Hordijk) waren zo boos over de uitslag dat zij direct vertrokken.

Volgens de speaker speelden ook andere zaken mee. „Die jongen van Arif Gym had Richard zien warm trappen en heeft het op een lopen gezet. Ik geef hem groot gelijk, kijk wat een kerel Richard is.“

Charl Hasselaar van het Wageningse Bully’s Gym maakte zaterdagavond bekend een sportschool in Arnhem te openen. Samen met good old Jan Wessels, ook wel de nachtburgemeester van Arnhem genoemd, gaat hij vanaf oktober met een groep vechters aan de slag in de wijk Presikhaaf, vlakbij het treinstation.

 


 

 

Interviews

 

http://www.kickbox.nl/forums/archive/topic/11046-1.html

MEDIA

 

SEMINARS ESMEE & KRISTA

                       

 

 

Kickboxen voor 3VMBO een geslaagde activiteit

De leerlingen van 3 VMBO hebben in week ( 50 ) kennis kunnen maken met een voor hun niet allerdaagse activiteit.
Onder de gedisciplineerde en enthousiaste leiding van twee dames van Kickboxing Arnhem Krista Fleming en Esmee Steinvert, werden de nodige zweetdruppels van het voorhoofd geveegd. Deze activiteit maakte deel uit van het project CU! @ school, dat werd uitgevoerd door de Gelderse Sport Federatie, het VSP-Westervoort, Duiven Pro Sport en het Candea College.

Na een intensieve warming-up werden de nodige technieken doorgenomen. Slagen en trappen op stootkussens volgden elkaar snel op. Daarnaast werden de nodige krachtoefeningen niet overgeslagen. Opdrukken en sit-ups passeerden de revue. Oefeningen die door menig leerling niet dagelijks worden uitgevoerd.“Meneer, wat is dit zwaar” of “Morgen zal ik wel spierpijn hebben” was vaak in de zaal te horen.

Maar een compliment gaat zeker uit naar alle leerlingen van 3 VMBO voor hun grandioze inzet tijdens de les. Terecht een geslaagde activiteit, die menig leerling enthousiast heeft gemaakt om een keer mee te trainen met de vereniging Kickboxing Arnhem.

Bron: http://www.candeacollege.nl

 

 

 

 

Sparringstreff Holland – Bayern in Plattling am 2. Juli 2006

Plattling. Überraschender Besuch am Sonntagnachmittag in Plattling: Die holländische Damenmannschaft Thaiboxen aus Arnhem kündigte sich bei ihrem Deutschlandbesuch zu einem Sparringstreff an. Auch Christian Bauer aus Nürnberg und der KKV Regensburg stellten sich der Herausforderung.

Ungewöhnlicher Anblick dann im Plattlinger Dojo. Ca. 20 junge Damen in Schutzausrüstung und Thaibox-Hosen und die Männer deutlich in der Unterzahl. Weltmeisterin Krista Fleming leitete den ersten Teil der Trainingseinheit mit Thaibox-Techniken und Kombinationen. Den zweiten Teil übernahm Landestrainer Kai Becker mit Kombinations-Übungen und bedingtem Sparring. Im Anschluss gab es dann mehrere Runden freundschaftliches Sparring zwischen den Bayern und den holländischen Amazonen. Die Jungs kamen ganz schön ins Schwitzen ;o) und einige ungewöhnliche Techniken entwickelten sich…

Alles in allem eine wundervolle Erfahrung, viel Spaß und eine lustige Runde. Wir hoffen, die Einladung nach Holland bald annehmen zu können und irgendwann einen Gegenbesuch zu starten. “Usch!”

Bron:: http://www.dantraeger.de/news.htm

PS: een klein foutje…Ik ben namelijk geen Weltmeisterin!

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s